dinsdag 29 september 2015

De eerste steekjes

Goede morgen allemaal 
Al weer een prachtige dag om van te genieten. Op de buiten tafel ligt de ninepatchquilt door geregen . Klaar om door gequilt te worden de eerste steekjes zijn gemaakt . Ik vind het altijd lastig om te beginnen om te bedenken hoe je door moet quilten . Maar meestal komt het wel goed ook deze quilt ga ik door quilten met een klos van de zelfde kleur dat vind ik vaak mooier . Het geeft de quilt rust en als je de juiste kleur kiest word het een rustig geheel.
Het is een mooie mix van scraps deze quilt de grote stukken stof ooit gekocht bij Petra PrinsHartjes worden het deze keer in de quilt 
Nog een fijne dag en veel quilt plezier HETTY 

vrijdag 18 september 2015

Trick or Treat mandjes

Hallo allemaal 
Vandaag bezig met de mandjes nog steeds aan het verzinnen hoe ik de top in elkaar ga zetten .Het blokje wat je erbij ziet liggen maak ik erbij . Het is altijd weer een verrassing hoe het uiteindelijk word ,mijn favoriete kleuren zijn rood en bruin deze komen bijna altijd voor in mijn quilts .


Vaak als het poetsen klaar is zit ik aan de keuken tafel met de lapjes radio aan en een kopje koffie erbij .Ik heb ook in mijn servies goed verzameling , een voorkeur  voor rood . Deze kop en schotel komen bij een brocante winkel vandaan lang geleden , en het schaaltje ooit op de kop getikt bij de kringloop.

Maar het mooist vind ik mijn verzameling Engels servies goed onder tussen een flinke kast vol . het resultaat van jaren sparen .

Het leukst vind ik ze met plaatjes 
                             
nog veel quiltplezier een groet van Hetty

dinsdag 8 september 2015

Herfst sterren

Hallo allemaal 
Een verhaaltje over herfststerren de herfst vind ik prachtig met al die mooie kleuren.  En de sterren passen daar goed bij ,de top groeit heel langzaam en het is veel werk maar leuk om te doen. Ik werk hierbij mooi restjes weg en daar liggen er nog bergen van in  manden en doosjes zo leuk om alles bij elkaar te zoeken,en als er dan paar manden op tafel staan is het een kleurige boel van lapjes .Net herfst blaadjes allemaal kleine stukjes bezaaid over de tafel en het fladerd alle kanten op . en ik geniet met volle teugen om te zien welk lapje ik nu weer kan gebruiken voor een sterretje.  
          Nog veel quilt plezier Hetty